1. desember 2007 er NJM (Nordisk Junior Mesterskab) í svimjing í Tórshavn. Petur Elias Petersen setti kappingina, og her er setanarrøðan

De næste par dage kommer vi til at se de bedste unge nordiske svømmere i fuld udfoldelse, når de starter jagten på medaljer og rekorder, samt sine personlige mål og ambitioner, hvad disse end måtte være.

At være arrangør for de nordiske junior mesterskaber i svømning er en udfordring af de store for det færøske svømmeforbund, ligesom det er det for alle dem, der har deltaget i planlægningen eller på ét eller andet plan er en del af arrangementet.

Selvom vi både i nordisk og international sammenhæng er små, så er vi stolte over og glade for, at vi også her kan være en del af det store og gode fællesskab, som idræt på fornemste vis formår at skabe tværs over alle grænser.

Os, der står med fødderne plantet solidt uden for svømmebassinet, glæder os til at se alle svømmestjernerne fra i morgen give os den gode oplevelse af, at her konkurreres på højt niveau og at alle giver sit allersidste i bestræbelserne på at blive de allerførste.

Jeg vil ønske alle vores gæster fra både Danmark, Sverige, Norge, Finland, Island og Estland hjertelig velkommen til Færøerne og håber, at allesammen får et godt ophold her, både på det sportslige, men ikke mindst på det menneskelige og sociale plan.

Der er blevet lagt mange resourcer og kræfter i at arrangere denne turnering på bedste vis, og jeg er også temmelig sikker på, at NJM 2007 vil blive en god succes-oplevelse for jer allesammen.

Med disse ord deklarerer jeg de nordiske junior mesterskaber i svømning 2007 i Tórshavn åbnet!