Heimasíðan hjá ÍSF setir fólki spurningar um ítrótt og rørslu. Hesa ferð er gesturin Lena Halgren.

  • Navn: Lena Hallgren                 
  • Aldur: 46
  • Familjustøða: Gift med Jan
  • Børn: Niklas på 19 og Siv på 17  
  • Útbúgving/Starv: Jeg er uddannet skibsfører og har sejlet med container- og tankskibe. Har siddet på kontoret i 14 år hos Thor i Hósvík, inden jeg for et halvt år siden startede som koordinator hos Flógbóltssamband 

1: Hvussu ofta íðkar tú ítrótt um vikuna og hvønn ítrótt er talan um. 

Jeg forsøger at styrketræne 2-3 gange om ugen. Siden november 2020 har jeg trænet med en færøsk online coach. Hver uge laver hun træninger til mig, der passer til det udstyr jeg har derhjemme, og hvor meget tid jeg har. Jeg bestemmer så selv, hvornår jeg træner.

Efter hver træning registrerer jeg så hvad jeg har lavet (antal gentagelser og vægt) og så bruger træneren den info til hele tiden at tilpasse træningen.Jeg kan også selv følge med, og se hvor meget jeg har klaret før.

Nogle gange udfordrer jeg mig selv, og melder mig til at gå ½ marathon. Det har jeg gjort 3 gange. Tiden er ikke så vigtig, men elsker følelsen når jeg har gennemført.

2: Íðkaði tú ítrótt sum barn? 

Jeg har gået til svømning, gymnastik og spillet fodbold

3: Hvønn týdning hevur ítróttur fyri teg og familjuna.

Begge børn spiller volleyball, sønnen er nu også begyndt på cykling og min mand løber med Bragdið. Så selvom jeg ikke dyrker organiseret idræt, bliver vores liv i stor grad styret af kalenderne i flere forbund og klubber. For jeg har den holdning, at når man melder sig til i en klub, skal man også deltage i de kampe/konkurrencer der er, uanset om man er “god” eller “dårlig”

4: Hvat heldur tú er týdningarmesta uppgávan/avbjóðingin hjá føroysku ítróttafeløgunum?

Den største udfordring er hvordan man holder på bredden når børn bliver til unge og voksne. Hvordan sørger vi for, at det også er sjovt, selvom man ikke kommer på det bedste hold, eller altid kommer på medaljeskamlen.